Cremának az espresso
A frissen főzött kávé minőségének fő ismertetőjele.
A frissen főzött kávé minőségének fő ismertetőjele.
Sokan gondoljuk úgy, hogy a kávé és a koffein kéz a kézben járnak, de ez nincs minden esetben így.
Az aroma a kávé lelke, ami a helytelen tárolás miatt könnyedén elillanhat. Mutatjuk, hogy mire ügyelj!
Te is szereted a frissen őrölt kávé illatát? Nem vagy egyedül! Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudni az aromákról.
A kávébab szüreteléskor nem ritka, hogy eltérő ízű szemek kerülnek leszedésre, de szeretnénk, ha minden csésze kávé egyformán finom lenne. Ezt a célt szolgálja a receptúra kialakítása. Tudj meg többet a folyamatról!
Ha a kávészemre gondolunk, akkor egy mélybarna, finom aromájú kávébabot képzelünk el. Ezt az állapotát a pörkölésnek köszönheti. Tudj meg többet az eljárásról!
A különböző kávéfőzési módszerek eltérő őrlési finomságot igényelnek, melynek több fokozata létezik: finom, közepes és durva. Tudod, milyen őrlési finomságot igényelnek egyes főzési módok?
Naponta isszuk, de honnan származik valójában? Segítünk eligazodni a kávé világában!
Milyen ízbeli különbségek vannak a világos, közepes és sötét pörkölés között, és ezek mit jelentenek a gyakorlatban?